Tafeltennis

Tafeltennis in Diepenveen

Onder de paraplu van de Omni Vereniging DSC werd in 1983 in Diepenveen een tafeltennis vereniging opgericht. In de eerste jaren werd gespeeld in de grote zaal van het toenmalige Dorpshuis. Met het gereedkomen van het nieuwe sportcomplex van DSC aan de Schuurmansweg in 1988 kreeg Tafeltennis zijn eigen “home” in het clubhuis “de Zunnebargh”. De speelruimte is middels een vouwwand te scheiden of te combineren met het kantinedeel.
In mei 2008 heeft de vereniging haar 25-jarig jubileum gevierd.
Binnen DSC is tafeltennis een relatief kleine afdeling maar wij hebben de ambities om te groeien. Dit geldt voor de senioren, maar zeker ook voor de jeugd. De vereniging telt momenteel 35 leden ( 20 seniorleden en 15 juniorleden ). Naast de sportieve aspiraties die wij hebben bij het spelen in competitieverband, staat het recreatieve aspect bij ons voorop. Gezelligheid is het keurmerk van onze speel- en trainingsavond waarbij contacten met sporters van andere afdelingen van DSC ( gezamenlijk gebruik van de kantine) bijdraagt aan een bijzondere sportsfeer.
Tafeltennis is een individuele sport maar is, spelend in competitieverband, ook een teamsport. Wij spelen met 3 seniorenteams in de competitie van de NTTB (Nederlandse Tafeltennisbond), afdeling Oost en wel in de klassen 3- 4 en 5.
En we spelen met 1 jeugdteam in de klasse 3.
Maar wie (nog) geen competitie wil spelen kan natuurlijk ook kiezen voor alléén gezellig recreatief tafeltennissen op de donderdagavond .
Naast de jaarlijkse clubkampioenschappen en een feestavond, zijn de vaste onderdelen van het jaarprogramma het Balkenbrijtoernooi, het Scholentoernooi voor de Diepenveense jeugd en het Open Diepenveens Toernooi voor senioren.
Belangstellenden nodigen wij graag uit om een kijkje te nemen op de donderdagavond in het clubgebouw. Aarzel niet en kom geheel vrijblijvend een aantal avonden spelen.