Header image alt text

Diepenveense Sportclub

Biljarten Introductie

Introductie
Op enig moment had men de mogelijkheid een tweede hands biljarttafel aan te schaffen, die in het clubhuis van DSC kon worden geplaatst.
Hierdoor werd het mogelijk om met een groep personen af te spreken om gezamenlijk in het DSC gebouw te gaan biljarten en vervolgens werd in 1988 DSC afdeling biljart opgericht. De start in 1988 was op de donderdagmiddag en een jaar later kwam er een maandagavondgroep bij. Uitbreiding met de dinsdagmiddaggroep dat was in 1991 aan de orde en tenslotte kwam in 2006 de woensdagmiddaggroep erbij.
Er wordt per groep een onderlinge competitie gespeeld en de kampioenen van elke groep die spelen aan het eind van het seizoen tegen elkaar om het algehele kampioenschap.                                                                                                                                             Tot 2008 bestond elke groep uit maximaal acht personen en werd er op 1 biljarttafel gespeeld, maar met uitbreiding van 1 naar twee biljarttafels werden de groepen uitgebreid van acht naar maximaal tien personen per groep.
In het jaar 2010 werden de vier groepen zelfs uitgebreid van 10 naar maximaal 12 personen per groep.
Mocht er belangstelling voor zijn, kom dan gerust kijken op 1 van de tijden  dat er wordt gebiljart.